eur:
392.52
usd:
365.82
bux:
66506.84
2024. április 26. péntek Ervin

Zárva marad a német munkaerő-piac

Németország további három évre korlátozza az új uniós tagállamok polgárainak szabad munkavállalási jogát - közölte a német munkaügyi minisztérium szóvivője.

Lapinformációk szerint ugyanígy döntött Ausztria is, miután Franz Müntefering német és Martin Bartenstein osztrák munkaügyi miniszter Berlinben egyeztetett a témáról.

A Német Szakszervezeti Szövetség üdvözölte az elképzelést, mert úgy véli, hogy a német munkapiac nem viselné el a korlátozások feloldását.

A munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós biztos, Vladimir Spidla szóvivője közben azt közölte, hogy az Európai Bizottság februári jelentése nem fogalmaz meg ajánlásokat a korlátozások feloldására, így a továbbiakban minden tagállam maga dönt a kérdésről.

Hozzátette: a tapasztalatok alapján a szabad munkavállalást bevezető Nagy-Britanniában, Írországban és Svédországban nem okozott munkaerő-piaci problémákat ez a döntés.

Az Európai Unió régebbi 15 tagállama legfeljebb 2011-ig tarthatja érvényben a munkaerő-piaci korlátozásokat.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×