eur:
394.06
usd:
369.21
bux:
65778.11
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Tiltsuk el a gyerekeket a madaraktól?

Átfogó felvilágosító programot sürgetett az ENSZ madárinfluenzával megbízott koordinátora a járvány terjedésének megakadályozása érdekében. David Nabarro szerint a gyerekeknek például meg kell tiltani, hogy madarakkal játszanak.

Az ENSZ koordinátora New York-i sajtónyilatkozatában hangsúlyozta: az embereket fel kell világosítani arról, hogy miként viselkedjenek, amikor környezetükben szárnyasok pusztulnak el.

David Nabarro szerint a gyermekeknek nem szabad megengedi, hogy madarakkal játszanak, azokat nem szabad megérinteni, és az elpusztult szárnyasok tetemét az állatorvosoknak kell átadni.

David Nabarro közölte: a fertőzött körzetekben mielőbb el kell pusztítani a szárnyasokat, mert csakis így lehet megakadályozni a törökországihoz hasonló fejleményeket.

Törökországban jelenleg 48 emberi megbetegedést vizsgálnak, ebből kilenc esetben már kiderült, hogy a vírus emberre is veszélyes, H5N1-es változatáról van szó.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×