Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó cukrásza sonline.hu-nak arról beszélt, hogy tavaly rengeteg volt a szúnyog, és akkor jött a gondolat, hogy készíthetnék szúnyogfagyit. De mivel az Európai Unióban csak négyféle rovar engedélyezett emberi fogyasztásra, a szúnyog nem jöhetett szóba. Így maradt a tücsök, és a tücsökfagyi.
A Ciripella alapja a karamellás, csokis-mogyorós Gianduja fagylalt, amelyet sós karamellás tücsökkel szórnak meg a vendég kérésére. Cukorszórás helyett. A rovarokat Attila Csehországból rendeli, és elmondása szerint az ízük leginkább a napraforgómagra emlékeztet.
Ez még a lángosos fagyimnál is jobban fogy. Már rendelnem is kellett újabb adag tücsköt. Meglep, hogy mennyire nyitottak az emberek. Nemcsak a bevállalós fiatalok kóstolják meg, hanem idősebb vendégek is bátran kipróbálják - mesélte a neves cukrász.