eur:
392.48
usd:
354.12
bux:
73045.22
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Hand of a businessman reach out towards hand of the nature
Nyitókép: JordanSimeonov/Getty Images

A fenntarthatóságban és a zöld átállásban élen járó cégeket díjaznak

Megvannak a 2024-es Green Awards powered by Green Cloud döntőjébe jutott vállalatok.

Idén 6 kategóriában jelentkezhettek a cégek a zöld programjaik, innovációik, a fenntarthatóság iránt elkötelezett munkavállalóik bemutatásával. A legjobbak közé jutott 18 vállalat, illetve személy közül szeptember elején választja ki a zsűri, hogy ki veheti át a nyertesnek járó díjat, amit a szeptember 4-i Sustainable World konferencián adnak át – írja a Portfolio.

A harmadik alkalommal meghirdetett Green Awards powered by Green Cloud pályázaton azon vállalatok jelentkezéseit várták, akik büszkék a vállalat fenntarthatósági tevékenységére, eddigi eredményeire, egy adott programjára, innovációjára. 6 kategóriában lehetett jelentkezni:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata
  2. Az Év Zöld Kkv-ja
  3. Az Év Zöld Innovációja
  4. Az Év Zöld Beruházása
  5. Az Év Jó Ügye
  6. Az Év Zöld Példaképe

A díj mögött álló főtámogató és névadó a Green Cloud volt. Mécs Imre, a Green Cloud alapítója, társtulajdonosa, a Solar Markt Csoport elnöke a díjazás kapcsán elmondta, hogy "a fenntarthatóság, a zöld átállás ma már nem csupán választható lehetőség, hanem elengedhetetlen követelmény minden vállalat számára. Épp ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Green Awards fő támogatójaként a Green Cloud is hozzájárul olyan hazai vállalatok elismeréséhez, amelyek előremutató döntéseikkel lehetővé teszik, hogy a bolygónk élhetőbb legyen".

Mécs Imre rámutatott: a fenntarthatóság egyik kulcseleme a klímatudatosság, azon belül a széndioxid-kibocsátás jelentős csökkentése, amely nemcsak szabályozói elvárás, hanem egyre inkább a piaci siker alapfeltétele is. A megújuló energia elterjedése drámai módon alakítja át a vállalatok működését, a termeléstől az értékesítésen át a hétköznapi működésig. A hazai energiapiacon a zöldenergia iránti kereslet gyorsan nő, miközben a vállalatok számára kiemelten fontos a biztonság és a kiszámíthatóság is. Ebben nyújt támogatást a cég Green Cloud dekarbonizációs csomagja, amely hazai naperőművekből biztosítja a fizikai leszállítású zöldenergiát vállalati ügyfeleinek. Így egyszerűen és könnyen léphetnek a fenntarthatóság útjára.

"A felelősségünk óriási, ezért a Green Awards kiváló alkalom arra, hogy a pályázó vállalatok bemutassák azokat az innovatív megoldásaikat, terveiket, amelyekkel egy élhetőbb jövő megteremtése a cél. A shortlistbe került pályázatokból mi is rengeteg inspirációt merítünk, izgatottan várjuk, hogy a szakmai zsűri közös döntése alapján kik lesznek az idei győztesek. Idén sem vagyunk könnyű helyzetben" – mondta Mécs Imre.

A jelentkezési időszak lezárultát követően minden kategóriában a legjobb 3 vállalat kiválasztásának a folyamata zajlott, így összesen 18 pályázati anyag maradt versenyben. Közülük a Sustainable World konferencia előtt a szakmai zsűri a nyerteseket is kiválasztja, majd a konferencia délutánján, a díjátadó keretében a győzteseket is kihirdetik.

Az idei évben a legjobbak közé került, döntős vállalatok:

  1. Az Év Zöld Nagyvállalata: Audi Hungaria, BorsodChem, Terrán
  2. Az Év Zöld Kkv-ja: Elysian Bar Budapest, Furbify, Wagner Solar
  3. Az Év Zöld Innovációja: HeatVentors - Intelligens Hőakkumulátor, NRGmap, OPTEN - Do Your Carbon szolgáltatás
  4. Az Év Zöld Beruházása: Corvinus Gellért Campus, Schneider Electric - Duna Smart Power Systems, Tesco-Globál Áruházak
  5. Az Év Jó Ügye: Auchan Magyarország, Market Építő, Yettel Magyarország
  6. Az Év Zöld példaképe: Gazsi Zoltán (cégvezető, korábbi ügyvezető igazgató, Eisberg Hungary), Illésné Szécsi Ilona (projektvezető, MEHI), Sunny Bhasin (alapító, Cycle - reNEW Hungary)
Címlapról ajánljuk
Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?
hazai és európai körkép

Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

A gyermekruhák és a gyermekcipők 2-4, a tanszerek 7 százalékkal drágultak, míg az étkeztetéssel kapcsolatos költségek 8 százalékkal emelkedtek egy év alatt – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője. Erdélyi Dóra arról is beszélt, hogy a magyar szülők terheit számos állami és önkormányzati iskoláztatási támogatás könnyítheti meg.

"Lehet, hogy a figyelmünket elkerüli valami" - Rusvai Miklós újabb járványkitörésekre figyelmeztet

A WHO szerint a nemzetközi közösség évtizedek óta tartó hanyagsága vezetett ahhoz, hogy Afrikában a majomhimlő új, a korábbiakhoz képest könnyebben terjedő variánsa ütötte fel a fejét olyan országokban, amelyeknek nagyon kevés erőforrásuk van arra, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Rusvai Miklós víruskutató szerint ugyanakkor nem lehet mindenre felkészülni, a természet mindig képes meglepetésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×