eur:
393.64
usd:
354.3
bux:
73239.7
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Nyitókép: Getty Images

Visszavágott Kína az európai elektromosautó-vámokra

Elégedetlen az uniós büntetővám mérséklésével Peking, intézkedést jelentett be.

Kína szubvencióellenes vizsgálatot indított az Európai Unióból származó tejtermékek behozatalával kapcsolatban egy nappal azután, hogy Brüsszel felülvizsgálta a Kínában gyártott és a közösségbe importált elektromos járművekre vonatkozó vámtervét, a büntetővám mértékére a kezdeti 37,6 százalékos mérték helyett most a 36,3 százalékos szintet javasolta.

Kína mostani intézkedése az emberi fogyasztásra szánt sajtot, tejet és tejszínt érinti - írta a Reuters.

Az Európai Unió Kínában működő Kereskedelmi Kamarája közölte: ha az egyik kormány kereskedelmi védelmi eszközöket vet be, arra gyakran a partnerország kormánya is hasonló intézkedéssel reagál. Ilyenformán a kínai döntés nem tekinthető váratlannak. Mindazonáltal figyelemmel kísérik a vizsgálatokat és remélik, hogy azok tisztességesen és átláthatóan fognak lezajlani. Egyúttal felszólították az érintett európai cégeket, hogy teljeskörűen működjenek együtt a kínai hatóságokkal.

A FrieslandCampina holland tejszövetkezet a Reuters szerint közölte, hogy tudomása van a Kínai Kereskedelmi Minisztérium szubvencióellenes vizsgálatának bejelentéséről, hozzátéve, hogy a nyomozáshoz szükséges információkat a törvényi és rendeleti előírásoknak megfelelően megadják. A vállalat csecsemőtápszereket értékesít Kínában. Ezenkívül egyik cége sűrített tejtermékeket és tejszínt értékesít a kínai piacon.

Címlapról ajánljuk
Az EL-főtábláért játszik a Ferencváros – élőben

Az EL-főtábláért játszik a Ferencváros – élőben

A Ferencváros egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy ősszel az Európa-liga főtábláján szerepeljen, ebben a bosnyák bajnok Borac Banja Lukát kell felülmúlni. Az első mérkőzés este 9 órakor kezdődött a Groupama Arénában, a visszavágót 29-én, jövő csütörtökön rendezik.

Gellért Gábor: speciális gyakorlatokat is kitaláltak Rasovszky Kristófnak

Nemcsak mentálisan bizonyult a legerősebbnek a nyílt vízi úszók mezőnyében Rasovszky Kristóf, hanem fizikailag is topon volt a párizsi ötkarikás játékokon, ezért lett olimpiai bajnok – mondta az InfoRádióban Gellért Gábor, a szakág szövetségi kapitánya. Meglátása szerint a Szajna vizének minősége nem volt megfelelő, de példákat sorolva illusztrálta, hogy korántsem ismeretlen ez a probléma az úszók számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×