eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Nyitókép: Pixabay

Jókora gyomrost kapott a világ legnagyobb kriptotőzsdéje

Mintegy 2,25 millió dolláros büntetést szabtak ki az indiai hatóságok a világ legnagyobb forgalmú kriptotőzsdéjének, a kínai Binance-nek.

A Reutres beszámolója szerint az indiai pénzügyi felügyelet (FIU) 188,2 millió rúpiás, azaz körülbelül 2,25 millió dolláros bírságot szabott ki a Binance-ra, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjére, amiért a tőzsde az országban a helyi pénzmosás elleni szabályok megsértésével működött – írja a Portfolio.

Májusban regisztrált a Binance az indiai felügyeletnél, a tőzsde most azon dolgozik, hogy javítsa működését az országban. Az indiai pénzügyi felügyelet ugyanis 2023 decemberében a helyi szabályok megsértésével működő nyolc másik offshore tőzsdével együtt figyelmeztetést adott ki a Binance ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×