eur:
395.14
usd:
368.45
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Alan Thornton/Getty Images

Újabb lépés segíti a magyar exportot

Együttműködési megállapodást írt alá az MBH Bank és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, hogy hatékonyabban támogathassák az exportpiacokon tevékenykedő vagy az oda kilépést tervező vállalatokat.

Ennek érdekében a két vállalat kiaknázza a köztük lévő szinergiákat, ezzel biztosítva, hogy ügyfeleik egymást kiegészítő komplex szolgáltatásokhoz juthassanak exporttevékenységük során - emelték ki közös közleményükben.

Az együttműködés keretében támogatott vállalatok így igénybe vehetik a külpiaci megjelenéshez, tanácsadáshoz, partnerkereséshez kapcsolódó szolgáltatásokat.

Szabó Levente, az MBH Bank egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese a közleményben hangsúlyozta: az együttműködés segíthet abban, hogy az MBH Bank ügyfélkörébe tartozó, exportorientált vállalatok hatékonyabban érjék el külpiaci céljaikat.

Továbbá szeretnék elérni azt a több száz magyar vállalatot, amelyekre támaszkodva megvalósulhat az a kormányzati cél, hogy duplájára emelkedjen a nemzetközileg is kiemelkedő, nemzeti bajnok cégek száma - tette hozzá.

Nestor Andrea, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgató-helyettese a közleményben jelezte: a HEPA célja az exportáló kkv-k számának és arányának növelése mellett a nagyobb, tőkeerős hazai cégek külpiaci támogatására is, például külföldi gyártókapacitások létrehozásával, és ebben segíthet az MBH Bankkal elindított együttműködés.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. professzionális szolgáltatásokkal és ösztönző eszközökkel kívánja segíteni a magyar vállalkozások külföldi piacra lépését, összhangban a Nemzeti Exportstratégiában meghatározott célokkal.

Az MBH Bank 11 107 milliárd forintos mérlegfőösszegével Magyarország második legnagyobb pénzintézete és legtöbb bankfiókkal rendelkező bankja. Betétállománya több mint 6957 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány meghaladja az 5170 milliárd forintot.

A pénzintézet korrigált adózás előtti teljes átfogó eredménye 2023-ban 118,8 százalékos emelkedéssel 345,3 milliárd forintra nőtt, a korrigált teljes átfogó jövedelemmel számított tőkearányos megtérülése 33,1 százalékra, míg tőkemegfelelési mutatója 22,1 százalékra emelkedett tavaly.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Aggasztó adat jelent meg az erdőtüzekről

Aggasztó adat jelent meg az erdőtüzekről

Több mint kétszeresére emelkedett világszerte a legpusztítóbb és legszennyezőbb erdőtüzek száma és intenzitása az utóbbi 20 évben az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés miatt - derült ki egy új tanulmányból, amely a Nature Ecology & Evolution című szaklapban jelent meg hétfőn.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×