eur:
392.67
usd:
361.86
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Nyitókép: Unsplash

Emiatt kúszik újabb és újabb rekord felé az arany ára

Mióta az év elején áttörte az arany ára az unciánkénti kétezer dolláros plafont, azóta is tendenciózusan emelkedik.

Az arany év eleje óta tartó menetelése múlt héten is folytatódott, és egy tiszavirág életű korrekció után újabb rekordmagasságokat ért el - írja a VG.hu.

Az arany árának emelkedését részben a kamatvágási várakozások átárazása, illetve a kínai intézményi befektetők vásárlási kedvének növekedése okozza. A kockázati kitettség csökkenését láthatják a befektetők az aranyban, miközben az amerikai munkaerőpiaci adatok kiárazták a vártnál korábbi jegybanki kamatvágást a piacról.

Vagyis az arany ebben az évben ismét egyfajta menekülési eszközt jelent azon befektetők számára, akik drágállják a kötvényeket és a részvényeket.

Azonban, mint írják, további, strukturáltabb tényezők is fokozzák az arany iránti kereslet élénkülését.

Úgy tűnik, egyre több országban elkezdték aranyra cserélni az amerikai kincstárjegyeket. Bizonyos piaci szereplők, például Kína, geopolitikai megfontoláson túl az amerikai monetáris politikára való válaszreakcióként is határozhat a dollárkitettség csökkentéséről - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 17:46
×
×
×
×