eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az elektromos meghajtású Mercedes-Benz Vision One-Eleven tanulmányautó a müncheni Nemzeközi Autószalonon (IAA) 2023. szeptember 4-én, az esemény nyitónapján.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

A Mercedes sem csinál egyhamar elektromos forradalmat

Keresztülhúzta a Mercedes-Benz számításait a piac, így – a korábbi tervekkel ellentétben – mégsem fognak annyira gyorsan uralomra törni az elektromos autók.

Teljesíthetetlenné váltak a Mercedes-Benz évekkel ezelőtt kitűzött céljai, melyek értelmében 2030-tól kizárólag elektromos autókat gyártott volna a stuttgarti márka – írja a Vezess.hu, hozzátéve: igaz, annak idején is kellő távolságtartással fogalmazták meg ezt a célkitűzést, miszerint ott történik meg az elektromos átállás, „ahol a piaci feltételek megengedik”.

A stuttgartiak a napokban tették közzé az utolsó negyedéves jelentésüket, amelyben az aktuális gazdasági mutatókon túlmenően egy szokatlan, ám annál érdekfeszítőbb kinyilatkozás is helyet kapott. Mint azt a Reuters észrevette, a vállalat már lényegesen borúsabban látja az elektromos autók jövőjét, és arra számít, hogy 2030-ban az eladásainak 50 százalékát fogják kitenni.

A jelentős visszaesés egyet jelent azzal, hogy a Mercedes kínálatából az elkövetkező években sem tűnnek el a hibrid hajtású, valamint a belső égésű motorral szerelt autók. „Az ügyfelek és a piaci feltételek határozzák meg az átállás ütemét” – olvasható a Mercedes jelentésében.

Persze ez annak tudatában nem meglepő, hogy Ola Källenius, a Mercedes vezérigazgatója már tavaly szeptemberben a villanyautók terjedésének lassulásáról beszélt, továbbá több márka, köztük a Volkswagen már korábban úgy döntött, hogy nem fogja erőltetni a forradalmat – teszik hozzá a szakportál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×