eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jersey City, Paulus Hook with Portside Towers apartments and Goldman Sachs Tower, with the distant view of Lower Manhattan.
Nyitókép: Getty Images/ Alex Potemkin

Döbbenetes nagyságú nyereség a világhírű pénzintézetnél

Az elemzők által vártnál jelentősebben nőtt a Goldman Sachs profitja és bevétele a negyedik negyedévben - derült ki a bank jelentéséből.

A december végével záródott negyedévben a bank adózott eredménye az egy évvel korábbi 1,33 milliárd dollárról 2,01 milliárd dollárra nőtt, a részvényarányos nyereség 3,32 dollárról 5,48 dollárra javult.

A bank negyedik negyedéves bevétele éves összevetésben 7,0 százalékkal, 11,32 milliárd dollárra bővült.

Az elemzői várakozások átlagában szerényebb, 3,20 dolláros részvényarányos nyereség és kisebb, 9,85 milliárd dolláros bevétel szerepelt.

A befektetési banki díjak 1,65 milliárd dollárra, 12 százalékkal mérséklődtek az egy évvel korábbi negyedik negyedévhez képest. A tanácsadói bevételek csökkenését a vállalategyesülési és -felvásárlási tranzakciók jelentős visszaesése okozta.

A Goldman negyedéves bevétele a kötvény- deviza- és árupiaci üzletágban (FICC) 24 százalékkal 2,03 milliárd dollárra csökkent, miközben a részvényekkel végzett műveletekből származó bevétele 26 százalékkal 2,61 milliárd dollárra emelkedett.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×