eur:
389.31
usd:
357.46
bux:
73056.94
2024. július 22. hétfő Magdolna
Close up image of assorted gold ingots and gold coins. Getty Images
Nyitókép: Anthony Bradshaw/Getty Images

Iszonyúan bespájzolt devizából Kína

Sokkal több dollárt és aranyat gyűjtött össze, mint azt a külvilág várta.

Elemzők által vártnál jelentősebben nőtt Kína devizatartaléka decemberben az ország devizafelügyeletének (SAFE) adatai szerint.

A devizatartalék 66 milliárd dollárral, 3238 milliárd dollárra emelkedett decemberben a novemberi 3172 milliárd dollárról. Szakértők kisebb, 28 milliárd dolláros növekedésre számítottak decemberre.

Egy éve, 2022 decemberében a devizatartalék 3128 milliárd dollár volt, azaz egy év alatt 110 milliárd dollárral nőtt.

A kínai devizatartalékok decemberi, havi szintű növekedése hátterében részben az amerikai dollár gyengülése állt más vezető devizákkal szemben. A kínai jüan 0,52 százalékkal erősödött a dollárhoz képest decemberben, amikor a dollár 2 százalékkal gyengült a világ főbb valutáit tartalmazó kosárral szemben.

Ugyancsak a SAFE adatai szerint Kína aranytartaléka decemberben már 14. hónapja nőtt, 71,87 millió unciára emelkedett a novemberi 71,58 millió unciáról, miközben az aranytartalék értéke a novemberi 145,7 milliárd dollárról 148,23 milliárd dollárra nőtt decemberben.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Magyarics Tamás: az idő nem a demokratáknak dolgozik, Kamala Harrisen kívül nincs komoly jelölt

Ugyan szóba jött néhány demokrata kormányzó neve lehetséges elnökjelöltként, egy kivételével nem ismertek országosan, pár hét alatt pedig nem lehet felépíteni senkit – mondta az InfoRádióban az ELTE emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: Kamala Harris valószínűleg már a konvenció szavazásának első körében megszerzi az elnökjelöltséghez szükséges támogatottságot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×