eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Egy dolgozó a gáz nyomását ellenőrzi az FGSZ Földgázszállító Zrt. vecsési üzemében 2017. január 10-én. Magyarország energiaellátása biztonságos, a tárolókban megfelelő mennyiségű gáz van, emellett a hazai termelés és az import biztosítja az ellátást, mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján. A rendkívüli hideg időjárás miatt a napi földgázfogyasztás duplája az éves átlagosnak, körülbelül 87 millió köbmétert fogyaszt az ország.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kijött a kormányülésről a miniszter, rendkívüli bejelentést tett a magyarországi gázhelyzetről

A kormányülés közben szakított időt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a gázhelyzet ismertetésére.

Szijjártó Péter külügyminiszter a kormányülés közben tájékoztatott a magyarországi gázhelyzetről. Eszerint idén ezen a vezetéken 5,5 milliárd köbméter gáz érkezett. Összehasonlításképpen az éves fogyasztásunk 9-10 milliárd köbméter között van, vagyis a délről érkező gáz kulcsfontosságú - mondta a miniszter a videójában, amelyet a Blikk vett észre.

Szólt Bulgária tervezett gázadójáról, amelyet tegnap visszavonták - ezt jó hírnek mondta a magyar politikus. Azt is közölte, hogy ez a visszavonás pénteken az ottani közlönyben megjelenik. Ha az megtörténik, akkor Magyarország visszavonja schengeni vétóját Bulgáriával szemben.

Azt mondja a felvételen: "a lépés jogszerűségét a szállító Gazprom is vitatta. Ez ellenséges lépés volt, mert mindenfajta előzetes tájékoztatás nélkül történt meg".

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×