eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Nyitókép: 4ig

Kiemelt fontosságú projekt lett két magyar cég fehőipari innovációja is

Valódi elit klub tagja lett a két magyar vállalat a felhőszolgáltatás iparágán belül.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 19 felhőipari projekt kapta meg az IPCEI-minősítést, köztük olyan óriáscégek, mint a német SAP, Deutsche Telekom és Siemens; a francia Orange; a spanyol Telefónica. Ehhez a felhőipari elit klubhoz csatlakozik most a két magyar cég: a 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Sofware Zrt. – adta hírül közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár üdvözölte az Európai Bizottság döntését és gratulált a két magyar gazdasági társaságnak. Kiemelte:

„A felhőipar dinamikusan növekszik, szakértői előrejelzések szerint 5 éven belül 700 milliárd dolláros bővülés előtt áll globálisan. Az IPCEI-minősítést elnyerő cégek a szektor „Bajnokok Ligáját” jelentik. Közös sikerünk, hogy a két cég a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepvállalása mellett lett ennek az elit klubnak a tagja.”

A Közös Európai Érdeket Képviselő Fontos Projektek (IPCEI) olyan nemzetközi együttműködésen alapuló iparfejlesztési kezdeményezések, melyek a közös európai piac globális versenyképességi lemaradásait, és stratégiai kitettségeit orvosolják – áll a közleményben.

A 4iG Nyrt. „Digital Trust Service” nevű projektje egy blockchain-alapú adathitelesítési platform; az E-Group ICT Sofware Zrt. „FedEU.ai” nevű projektje pedig az MI technológia globális kihívására – az adatokhoz tömeges hozzáférés és feldolgozás biztonsága – ad megoldást.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×