eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Diákhitel Központ ügyfélszolgálata 2019. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

GFM: jövőre is kedvező marad a diákhitel kamata

A kormány döntése értelmében 2024-ben is rendkívül kedvező feltételek és kamatozás mellett lesz elérhető a diákhitel.

Bár a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerint a kedvezőtlen külgazdasági helyzet miatt a kamatkörnyezet drasztikusan megemelkedett, a kormány még sem szeretné, ha ennek a diákok látnák kárát. Hiszen képzett és jól teljesítő hallgatók nélkül hosszútávon nincs versenyképes és prosperáló gazdaság sem.

Ugyanakkor a gazdasági környezet változásai és a hatályos szabályok miatt a szabad felhasználású diákhitel kamatának 13 százalék fölötti szintre kellene emelkednie. Ennek ellenére a kormány mégis úgy döntött, hogy a hallgatók és a családok érdekében a diákok jövőre is 7,99 százalékos kamat mellett juthatnak a Diákhitel1 termékhez. A Diákhitel2 és a képzési hitel pedig továbbra is 0 százalékos kamattal érhető el.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a diákhitel rendkívül népszerű a hallgatók körében:

az idén péládul több mint 13 ezer új szerződéskötést kötöttek, míg az élő szerződések száma meghaladja a 200 ezret.

A minisztérium azt is közölte, hogy az alacsony kamat mellett előnyös diákhitel számla segíti a hallgatókat. Júliustól minden eddiginél kedvezőbb feltételek mellett lehet diákhitel számlát nyitni. A kormány intézkedése nyomán ugyanis a kereskedelmi bankoknak ingyenesen kell biztosítaniuk például a havi számlavezetést, az elektronikus szolgáltatások felületének használatát, a havi bankszámlakivonatot és a kapcsolódó bankkártya használatát is.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×