eur:
389.22
usd:
359.38
bux:
66405.83
2024. február 26. hétfő Géza
BYD Seagull 2023
Nyitókép: byd.com

Eldőlt, hol épül új autógyár Magyarországon – nem is akármilyen kocsik készülnek majd

Német lapinformációk szerint meghozta a nagy döntést a kínai BYD.

Kiszivárgott információk alapján Magyarországon épülhet meg a BYD első európai autógyára, a beruházás Szegeden valósulhat meg – írja a vezess.hu. Mint az Infostart is beszámolt róla, a projektért Franciaország, Lengyelország, Németország és Spanyolország is versenyben volt,.

Az információt a Reuters a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungra hivatkozva közölte, eszerint a BYD meghozta a döntést és hazánkban fogja felépíteni első európai személyautó gyárát.

A BYD-nek ez lenne a második magyarországi létesítménye, hiszen Komáromban már 2017 óta gyártanak elektromos buszokat, továbbá Fóton egy akkumulátor-összeszerelő üzemet is létesítenek egy 10 milliárd forintos beruházás keretében.

A Reuters megkeresésére a BYD azt közölte, még mindig folyamatban van a megfelelő európai helyszín keresésére, a hivatalos döntésről csak az év végén várható bejelentés. A magyar kormány nem reagált a hírügynökségnek a hír megjelenéséig.

Címlapról ajánljuk
Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Államfőválasztás előtt az Országgyűlés - eljött a svédek nagy napja is

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével indul a a parlamenti tavasz. Köztársasági elnököt választhat és Svédország NATO-tagságát is megszavazza az Országgyűlés hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma itthon az MNB banki mérlegadatokat közöl, az Egyesült Államokban pedig az újlakás-értékesítések adatait közlik. Továbbra is tart az első negyedéves gyorsjelentési szezon, ma a tengerentúlon többek között a Fidelity, a Li Auto és a Unity számait is megismerhetjük. Az előzetes adatok alapján kisebb eséssel nyithatnak a vezető európai tőzsdék.  

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×