eur:
389.69
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
BYD Seagull 2023
Nyitókép: byd.com

Eldőlt, hol épül új autógyár Magyarországon – nem is akármilyen kocsik készülnek majd

Német lapinformációk szerint meghozta a nagy döntést a kínai BYD.

Kiszivárgott információk alapján Magyarországon épülhet meg a BYD első európai autógyára, a beruházás Szegeden valósulhat meg – írja a vezess.hu. Mint az Infostart is beszámolt róla, a projektért Franciaország, Lengyelország, Németország és Spanyolország is versenyben volt,.

Az információt a Reuters a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungra hivatkozva közölte, eszerint a BYD meghozta a döntést és hazánkban fogja felépíteni első európai személyautó gyárát.

A BYD-nek ez lenne a második magyarországi létesítménye, hiszen Komáromban már 2017 óta gyártanak elektromos buszokat, továbbá Fóton egy akkumulátor-összeszerelő üzemet is létesítenek egy 10 milliárd forintos beruházás keretében.

A Reuters megkeresésére a BYD azt közölte, még mindig folyamatban van a megfelelő európai helyszín keresésére, a hivatalos döntésről csak az év végén várható bejelentés. A magyar kormány nem reagált a hírügynökségnek a hír megjelenéséig.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×