eur:
391.06
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
BYD Seagull 2023
Nyitókép: byd.com

Óriásit megy a Magyarországra kacsingató BYD - miben jobb már a Teslánál?

Az amerikai Tesla és a kínai BYD is vezető szerepet játszik az elektromos autók terén.

Kína vezető elektromosautó-gyártója, a BYD csaknem megduplázta adózott eredményét az idei harmadik negyedévben, amikor több mint harmadával nőtt a bevétele éves összevetésben. A vállalat a szeptember végével záródott negyedévben 10,41 milliárd jüan (1,42 milliárd dollár) nyereségre tett szert, ami 82,2 százalék növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest - derült ki a héten. Az adózott eredmény és a bevétel egyaránt rekordnagyságú volt.

A BYD éves összevetésben 53 százalékkal több, 824 ezer, a new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművet adott el az idei harmadik negyedévben. Ebből 71 ezer 231 került határon túli piacokra, ami 323 százalékos növekedés. A kínai járműgyártó az idei első kilenc hónapban összesen 2,07 millió autót értékesített, 76,23 százalékkal többet, mint egy éve.

Szokás a BYD-t manapság a világ legnagyobb elektromosautó-gyártójának nevezni, de a Portfolio rámutat: ez csak akkor igaz, ha a hibrid hajtású járműveket is ide számítják. Tisztán elektromos járművekben a Tesla továbbra is piacvezető - igaz, a harmadik negyedévben már fej-fej mellett volt a két vállalat.

Erősségeiket és lemaradásaikat a hirado.hu szedte csokorba:

Márka és piac: A Tesla márkanév az elektromos autók élmezőnyében található, globálisan ismert és elismert. Mára már a BYD is komoly nemzetközi jelenléttel rendelkezik, különösen az európai és az ázsiai piacokon.

Modellválaszték: Mindkét vállalat széles körű modellválasztékkal rendelkezik, de a Tesla több szegmensben is jelen van, beleértve a prémium kategóriát is.

Autonóm vezetés: A Tesla jelentős fejlesztéseket hajtott végre az autonóm vezetés terén, például az önvezető funkciókban. A BYD is dolgozik az autonóm vezetés terén, de még nincs a Teslával egy szinten.

Ár és elérhetőség: A BYD elektromos autók gyakran kedvezőbb áron érhetők el, ami lehetővé teszi számukra, hogy szélesebb vásárlókörre tegyenek szert.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×