eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Energy Crisis. Gasoline Shortage. Gas And Oil Concept. Young Adult Man Trying To Refuel Car And Opening Metal Canister At The Local Petrol Station. Real Life, Real People, Ambient Light
Nyitókép: Elena Popova/Getty Images

Szakértő: az izraeli háború miatt szállhat el a magyar benzinár

Pénteken ugyan drágul a benzin a magyarországi kutakon, ám a következő hetekben nem várható nagy ármozgás – mondta az InfoRádióban Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu vezetője, hozzátéve: a stabil árakat a háborús helyzetek boríthatják.

Mint az Infostart megírta, az elmúlt hetek eseménytelensége után pénteken árváltozás jön a kutakon, a benzin drágul, a dízel olcsóbb lesz.

„A benzin esetében bruttó 5 forintos emelés jön, a gázolaj ára bruttó 3 forinttal fog csökkenni, így a benzin átlagárát a 608 forintos szintre várjuk, a gázolaj ára 647 forintig csökkenhet vissza” – fogalmazott az InfoRádiónak a Holtankoljak.hu vezetője.

Hogy hosszabb távon mire számíthatunk, arról Bujdos Eszter azt mondta,

nagyon nehéz annak fényében, hogy jelenleg két nagyobb katonai konfliktus is zajlik.

„Az izraeli események mindenképpen komolyabb hatást tudnak gyakorolni az olajpiacra, hiszen Irán esetleges bevonásával az olaj kínálati oldala elég jelentősen változna. Az események hatására eddig nem robbant az olaj ára, nem emelkedett a 100 dolláros szintig, ahogy azt néhány elemző jósolta.”

Arra is rámutatott, a forint is stabilan tartotta magát a dollárral szemben, ezért azt gondolja, ha az olajár marad a 85-90 dolláros szinten, és a forint is tartja magát a dollárral szemben, nem gyengül, ezekre az átlagárakra számíthatunk a következő hetekben – „hacsak a háborús események közbe nem szólnak”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 08:36
×
×
×
×