eur:
394.06
usd:
363.51
bux:
66169.03
2024. március 4. hétfő Kázmér
Nyitókép: Pexels

Indul a fűtési szezon, egymillió háztartás nagy bajban lehet

Egymillió hazai társasházban kínosan öregek a gázkazánok. Cserélni kellene őket, de ez adott esetben milliókba kerülhetnek.

Gáz fűtőkészülék csereprogram kidolgozását kéri a kormányzattól a Felelős Fűtésért Akciócsoport, ugyanis nagyjából egymillió olyan gázfűtéses társasház van Magyarországon, ahol a fűtőberendezések 30-40 évesek, és cseréjük nem halogatható tovább - számolt be az RTL Híradója.

Az is gond ezeknél a készülékeknél, hogy elavultságuk miatt a szerelők nem szokták vállalni a javításukat és alkatrész sem nagyon van hozzájuk.

Kerekes István, a szervezet alapítója szerint manapság nemhogy kazáncserére, de szakszerű karbantartásra is alig van pénze az embereknek, a villanyfűtésre pedig rengeteg társasház elektromos hálózata nem alkalmas.

2022-ben 19-en haltak meg szén-monoxid mérgezésben.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×