eur:
389.67
usd:
363.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Egy dolgozó helyére teszi a töltőpisztolyt tankolás után egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Szerdától sokkal olcsóbb lesz az üzemanyag

Augusztusban és szeptember első felében szinte folyamatosan emelkedett a benzin és a gázolaj ára Magyarországon, az elmúlt hetekben azonban jó híreket kaptak az autósok.

Jelentős árcsökkenés lesz szerdán a magyar benzinkutakon. A holtankoljak.hu portál tájékoztatása szerint a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is literenként bruttó 20 forinttal lesz olcsóbb, ami várhatóan a töltőállomások áraiban is megjelenik majd.

Az új átlagárak október 11-étől, szerdától az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 610 forint/liter
  • gázolaj: 660 forint/liter.

Ilyen mértékű áresés idén január elején volt utoljára. A benzin esetében a mostaninál nagyobb árváltozásra legutóbb 2022 decemberében volt példa, de akkor jelentősen drágult.

A Holtankoljak azt írja, nem várt változások következtek be az olajpiacon: a Brent típusú olaj hordónkénti ára az elmúlt egy hétben mintegy 10 százalékot csökkent, egészen pontosan 93 dollárról 85 dollár alá zuhant. A trend azonban megfordulhat a Hamász Izrael elleni támadása miatt.

A piac számára jó hír volt a napokban, hogy Oroszország visszavonta az üzemanyagokra vonatkozó exporttilalmat, Kínából pedig olyan információk érkeztek, melyek szerint az elektromos autózás terjedése komoly hatással van az olajimport mennyiségére is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×