eur:
389.53
usd:
364.46
bux:
68219.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az MBH Banknál néhány napra leáll a szolgáltatások nagy része

A Magyar Bankholding Bank (MBH) fúziójának technikai lebonyolítása miatt az MBH Bank szeptemberben néhány napon át csak korlátozottan fogja majd tudni nyújtani szolgáltatásainak egy jelentős részét. A leállás miatt egy időre bankfiókokat zárnak be, és ideiglenesen nem működik majd az utalás és a csoportos beszedés sem.

Az MBH azt közölte, hogy a 2023. május 1-jén történt többlépcsős egyesülés a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. részvételével most új szakaszhoz érkezett. Az egységes működés megteremtése és a minőségi ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az informatikai rendszerek harmonizálására kerül sor. Emiatt pedig az ügyfelek egy sor fennakadással szembesülhetnek - derül ki a pénzintézet közleményéből.

"Az egységesítés informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okozhat a Bank egyes szolgáltatásainak működésében az átállás napján és az azt megelőző, valamint követő napokban.

Az informatikai átállás gördülékeny végrehajtása érdekében az MBH Bank 2023. szeptember 29. (péntek) 12:30 és október 3. (kedd) 12:00 között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart"

- közölte a pénzintézet.

A bankkártyák az átállási időszakban is használhatóak lesznek

Az MHB Bank azt írja, hogy az átállási időszak teljes ideje alatt zavartalanul biztosítják a digitalizált kártyahasználatot, az ATM-hálózaton keresztüli készpénzfelvételt, a (POS) terminálokon történő fizikai betéti- és hitelkártyás vásárlást, valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást (POS, VPOS).

Viszont az átállási időszak alatt bizonyos szolgáltatásokat csak korlátozott időtartamban vagy módon tudnak majd igénybe venni az ügyfelek. Leállást tapasztalhatnak többek között bankfióki nyitvatartásában, elektronikus csatornáink elérésében, az azonnali átutalási megbízásokban (mind a küldést, mind a fogadást illetően).

Fontos részletek az átálláshoz kapcsolódó változásokról
"Az alábbiakban megadott időintervallumok az átállási feladatokhoz kapcsolódó maximum időtartamot jelentik, ha bankunk hamarabb elvégzi a szükséges teendőket, úgy a jelölt szolgáltatásokat is hamarabb elérhetővé teszi az ügyfelek kényelme érdekében" - írja az MBH.

Azt is közölték, hogy az MBH Bank bankfiókjai:

  • 2023. szeptember 29-én (pénteken) egységesen 12:30-ig tartanak nyitva,
  • 2023. október 2-án (hétfőn) teljes bankszünnap miatt zárva tartanak,
  • 2023. október 3-án (kedden) délelőtt fiókjaink zárva tartanak, 12 órától pedig a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek.

Az egykori MKB-sok számára aDirect Bank, Vállalati Netbank, MBH Info, MBH Netbank, MBH Bank App, Open API szolgáltatások 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők.

A Videóbank szolgáltatás 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem érhető el.

Ugyanakkor az egykori MKB-sok számára zavartalanul működik az ATM hálózaton történő készpénzfelvétel, készpénzbefizetés, valamint a PIN csere az átállás teljes időszaka alatt. Továbbá a fizikai betéti- és hitelkártyával történő vásárlás POS terminálon (az egyenleg erejéig), a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatás (POS, VPOS), valamint a digitalizált betéti- és hitelkártyával történő vásárlás (Apple Pay és Androidos fizetés) az átállás teljes időszaka alatt zavartalanul működik. Az internetes betéti- és hitelkártyás vásárlás jóváhagyása 2023. szeptember 29. (péntek) és 2023. október 03. (kedd) 12 óra között automatikus jóváhagyással működik.

Ugyanakkor viszont:

  • Az internetes betéti- és hitelkártyás vásárláshoz statikus jelszó megadása Telebankon keresztül, valamint a betéti- és hitelkártya digitalizáció 2023. szeptember 29. (péntek) 23:59 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között szünetel.
  • A betéti- és hitelkártyák digitalizációja 2023. szeptember 29. (péntek) 23:59 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között szünetel.
  • Bankkártya letiltására az átállás teljes időszaka alatt lehetőség van a telefonos ügyfélszolgálat segítségével.
  • A szolgáltatások teljes listáját lakossági és vállalati ügyfélként is meg lehet tekinteni a bank honlapján.

Az átállás miatt lesznek korlátozások a fizetésforgalomban

A korábbi MKB-sok számára az azonnali átutalási kérelmek 2023. szeptember 29. (péntek) 18:59-ig kerülnek befogadásra. Amennyiben beérkező tranzakciót vár, arra kérik az ügyfeleket, jelezzék partnerüknek, hogy 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 közötti időszakban az általa kezdeményezett megbízások nem kerülnek feldolgozásra.

  • Azonnali átutalás indítására 2023. szeptember 29. (péntek) 18:59-ig van lehetőség, ezt követően a szolgáltatás szünetel 2023. október 3. (kedd) 12 óráig.
  • Egyedi / Csoportos utalás indítására belföldön forintban (IG1/IG2)Papíralapon 2023. szeptember 29. (péntek) 12:30-ig van lehetőség. Ezt követően egyedi vagy csoportos utalást papíralapon 2023. október 3. (kedd) 12 órától indíthatnak.
  • Elektronikusan 2023. szeptember 29. (péntek) 18:59-ig van lehetőség. Ezt követően egyedi vagy csoportos utalást elektronikusan 2023. október 3. (kedd) 12 órától indíthatnak az ügyfelek.

Az alábbi szolgáltatások a bankszünnap következtében 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők:

  • Rendszeres vagy értéknapos átutalás indítására belföldön forintban
  • Beszedések indítása
  • Csoportos beszedések indítása és fogadása
  • Átutalás indítása devizában belföldön vagy külföldön


Az alábbi szolgáltatások a bankszünnap következtében 2023. szeptember 30. (szombat) és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők:

  • Átutalás fogadása forintban belföldön
  • Beszedések fogadása
  • Átutalás fogadása devizában belföldön vagy külföldön
  • Befektetési szolgáltatások

Az egykori MKB-soknak a befektetési szolgáltatások esetében 2023. szeptember 30. (szombat) és 2023. október 3. (kedd) 12 óra között szolgáltatáskieséssel kell számolni.

A telefonos ügyfélszolgálatot is érinti a leállás

"A telefonos ügyfélszolgálat 2023. szeptember 29. (péntek) 23:59-től 2023. október 3. (kedd) 12 óráig csak korlátozott ügyintézéssel érhető el,

így kérjük, hogy a fontos ügyintézéseiket a szolgáltatáscsökkenés időszakán kívülre időzítsék."

- írta az MBH ügyfeleinek.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×