eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Életveszélyesen spórolnak az európai autósok, nagy baj lehet belőle

2023 második negyedévében tovább csökkent az európai abroncseladások nagyságrendje, ami hosszabb távú gazdasági zavarokat jelez.

Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége adatai alapján a kereslet számottevően csökkent az előző év hasonló időszakához képest. 2023 második negyedévében 12 százalékos visszaesést mértek a személyautókhoz vásárolt abroncsok piacán az előző negyedévhez képest, 49,593 millió eladott abronccsal.

Adam McCarthy, az ETRMA főtitkárának ismertetője szerint a 2022. év vége óta negatív trend jellemző valamennyi kategóriában.

Ennek hátterében a kereslet lassulása áll, ami mögött a teljes értékláncon végigfutó költségemelkedés, a széles körű infláció és a világgazdasággal kapcsolatos aggodalmak húzódnak meg.

Ugyanebben az időszakban a tehergépkocsi- és buszszegmensben 28 százalékos, a mezőgazdasági abroncsok esetében pedig 34 százalékos visszaesés volt, előbbiben 2,568 millió, utóbbiban 180 ezret adtak el. Az egész évre vonatkozó előrejelzésük alapján idén az összértékesítési volumen alacsonyabb lesz az előző évinél.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×