eur:
392.84
usd:
373.49
bux:
55977.01
2023. szeptember 27. szerda Adalbert
Nyitókép: Unsplash

Vasárnap óta sztrájkolnak egy fontos gyárban

Vasárnap reggel óta tart a munkabeszüntetés a székesfehérvári Arconic-Köfém-ben.

A sztrájkot a VDSZ hirdette meg. Hétfőn délelőtt a feol.hu kérdésére a szakszervezet elnöke azt mondta: a sztrájk addig tart ameddig a vállalat nem gondolja meg magát. Hétfőn még nem kaptak az Arconictól arra utaló ajánlatot, hogy folytatódjanak a bértárgyalások vagy megadják a kért emelést.

A szakszervezet Facebook-oldalán kedd reggel annyi jelent meg, hogy "folyamatosan érkeznek a hazai és nemzetközi szolidaritási üzenetek a VDSZ-hez, az Arconic sztrájkban résztvevőkhöz címezve, ezeket a szervezeteket tételesen felsoroljuk hamarosan! Az erő veletek van..."

Az érdekképviselet oldalán az áll, hogy azért kezdtek el sztrájkolni mert "a munkáltató megmakacsolta magát, és nem volt hajlandó a dolgozók által követelt további 5,5%-os bérkiegészítésre".

A gyár hivatalos oldalán nem közölnek napi híreket.

Címlapról ajánljuk
Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid
Aréna - nagyinterjú

Szlávik János: már nem is a koronavírus a legnagyobb probléma, hanem a hosszú Covid

Vírusok, baktériumok, paraziták: a Covid aktuális helyzetéről, az Erisről, az őszi kilátásokról beszélt a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az InfoRádióban. Azt is elmondta, kiknek javasolja újabb védőoltás felvételét, s hogy várhatók-e újabb járványok. Bónusz: miért ne fürödjünk trópusi folyókban?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.27. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×