eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: BKK

Erre készüljenek a fővárosba érkező autósok: eddig ingyenes gigaparkolókban kell fizetni

Júliustól fizetni kell a kelenföldi P+R parkolókért. Lejárt egy 5 éves moratórium. De másutt is bevezetik az egész napos díjfizetést a fővárosban.

2023. július elsejétől fizetni kell a főváros tulajdonában lévő négy kelenföldi P+R parkolóban. Az Őrmező P1, P2 és az Etele tér P1, P2 parkolókról van szó - közölte a Budapest Közút.

Azt írják, hogy egy vonaljegy árába kerül majd otthagyni az autót, igaz csak a nappali időszakban. Éjszakára óránként 105 forintot kérnek majd. Ezt azzal indokolják, hogy nem szeretnék, ha az autósok itt tárolnák járműveiket.

A fizetésért cserébe azt ígérik, hogy ez a négy parkoló őrzött lesz, kamerával figyelik majd a területet.

Az Őrmező P1, P2 valamint az Etele tér P1, P2 parkolók az M4-es metró beruházás keretében létesültek a Kelenföldi pályaudvar térségében, összesen 1453 várakozóhellyel.

A projektet az Európai Unió támogatta, melynek feltétele az volt, hogy a parkolók öt éven át térítésmentesen üzemeljenek. Ez járt le már tavaly ősszel.

A Kelenföldi P+R parkolók 0-24 óráig üzemelnek az év minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is díjfizetés ellenében lesznek használhatóak nappal és éjszaka egyaránt.

Nem csak itt kérnek majd pénzt, hanem a többi fővárosi tulajdonú, Budapest Közút által üzemeltetett jelenleg is fizetős P+R parkolóban (Köki Terminál P+R; Kőbánya-Kispest P+R, Hűvösvölgy P1 P+R; Örs vezért tere P+R; Pillangó utca P+R; Újpest-Városkapu P+R) is bevezetésre kerül 2023. július elsejétől az éjszakai díjfizetés.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×