eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Road rollers building the new asphalt road
Nyitókép: i-Stockr/Getty Images

Létfontosságú útra kap EU-s pénzt egy nagyváros

Csaknem kétmilliárd forint európai uniós támogatással bekötőút épül Kecskemét határában, összeköttetést teremtve az M5-ös autópályával és a 445-ös főúttal.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: az útfejlesztésre 1,937 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el a kecskeméti önkormányzat.

A projekt célja Hetényegyháza városrész, az M5-ös autópálya, valamint a 445-ös főút között kapcsolatot biztosító út kiépítése és a meglévő útszakaszok fejlesztése, korszerűsítése - tette hozzá.

A polgármester közlése szerint

a beruházással mintegy 2,2 kilométer hosszan fejleszti a közutakat.

Építenek egy új csomópontot is a jól járható önkormányzati burkolatlan út és a Helikon utca csatlakozásánál. A Helikon utcától a temetőig, több mint 500 méter hosszúságban, 1,5 méter széles közös gyalogút-kerékpárút épül.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, hogy az új bekötőút jelentősen tehermentesíti az 5218-as, Kecskemétet Kerekegyházával összekötő utat.

A kivitelezést a Colas Zrt. végzi, a munkálatok várhatóan 2023. december 31-ig befejeződnek.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×