eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Az energiasokk miatt 1,6 milliárddal kellett kisegíteni az egyik közműszolgáltatót

A Fejérvíz Zrt. több mint 1,6 milliárdos támogatást kapott az állami integráció keretében, miután az energiaárak drasztikus emelkedése nehéz helyzetbe hozta a Fejér vármegyei víziközmű szolgáltatót.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármestere emlékeztetett arra, hosszú évek óta változatlanok a vízdíjak Magyarországon, ezt a Fejérvíz minden nehézség mellett is úgy tudta megoldani, hogy nem lett veszteséges a működtetése. Az "energiakrízist" ezen az árszinten azonban már nem tudta kezelni a cég, jelentős veszteségbe fordult volna a működése, ha nem kapott volna állami segítséget.

A városvezető jelezte, hogy az államhoz fordultak segítségért és már meg is érkezett a forrás, a kért 1,627 millió forint a társaság számláján van, amiből augusztus 31-ig veszteségfinanszírozást hajtanak végre és jelentős béremelésre is sor kerül.

Laczi Péter, az idén 110 éves Fejérvíz Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az utolsó pillanatban érkezett meg az állami támogatás, amelyből egyrészt

a villamosenergia számláikat rendezik, másrészt közel 20 százalékos béremelést hajtanak végre április 1-től visszamenőleg.

Megjegyezte, hogy a biztonságos működés érdekében az utóbbi három évben nem emeltek bért, ezért a cégnél a bérszínvonal alacsony, sok fizikai dolgozó bérminimumon van, ami most megszűnik. Hozzátette, a társaság biztonságos működése augusztus végéig garantált.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×