eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
architectural restoration and insulation of an old wall in a loft and selection of the color swatch - 3d renderingNote: the room does not exist in reality, Property model is not necessary
Nyitókép: archideaphoto/Getty Images

Nehéz helyzetbe hozták a kérelmezők a Magyar Államkincstárt, de állja a sarat

A tavaly év végén zárult otthonfelújítási program utolsó hónapjában másfélszer annyi kérelmet adtak be a családok, mint a program teljes első évében. Ez több mint 100 ezer új igénylés beérkezését jelentette.

A Kincstár megemelt létszámmal végzi az ügyintézést, amelynek eredményeként csaknem félévnyi otthonfelújítási kérelmet dolgozott fel másfél hónap alatt. A kifizetések folyamatosak, és a magyar családok 620 milliárd forintnyi támogatást kaptak.

A program 2022. decemberi befejezését követően több mint 100 ezer otthonfelújítási kérelem várt elbírálásra, amelynek jelentős részét már feldolgozta a Kincstár - áll a közleményükben.

A Kincstár folyamatosan tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel, pozitív támogatói döntés esetén pedig az okirat kiállítását követő 5 napon belül minden arra jogosult igénylő megkapja a támogatást.

Az otthonfelújítási programban 3 millió forintos kormányzati támogatást kaphattak a családok lakásuk korszerűsítésére. Az igényelt átlagos támogatási összeg 2 millió forint volt. A kormány két évig tartó programjából 295 ezer gyermekeket nevelő család összesen már 620 milliárd forintnyi állami támogatást kapott otthona felújításához a program 2021-es indulása óta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×