eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit

Ha a strand ingyenes, akkor másképpen kell sokat fizetni a balatoni fürdésért

Rohamosan gyarapszik a fizetős parkolók száma a Balaton déli partján. 2023-tól Balatonboglár is beáll a sorba, a városban sem várakozhat senki a járművével ingyen a kijelölt zónákban.

Főleg a fejlesztésekhez kapcsolódóan nőttek meg a karbantartási költségek, emellett óriási terhet ró a városra a közterületek fenntartása is, emelkedtek a bérek és közel 100 millió forinttal több a kiadásunk – sorolta a parkolódíj bevezetésének okait Mészáros Miklós polgármester a sonline.hu-nak.

A belvárosban és a Várdomb környékén 300, a parton pedig 400 forintot kell fizetni óránként a parkolásért. Márciusban még nem büntetik meg a jegyet nem váltókat, de áprilistól élesben működik a rendszer.

Zamárdiban öt éve kell jegyet venniük az autóval vagy motorral várakozóknak, az idén ennek díja emelkedik. A parkolási díj 300-ról 350 forintra változik október 1. és április 30. között, május 1. és szeptember 30. között 300-ról 400 forintra emelkedik óránként. A napijegy összege 2000-ről 2500 forintra emelkedett.

Balatonlellén nem fizetős a parkolás és nincs is szándék arra, hogy ezen változtassanak. S a szabadstrandok is ingyenesek maradnak. Elképzelhető, hogy a fizetős strandunkon emelünk a belépőjegyeken, ezenkívül az újonnan épült, a vasút északi oldalán lévő apartmanház építményadóját megemeljük – mondta Kenéz István, polgármester.

Siófokon nem az idei nyártól, de 2024-től az ingyenes Újhelyi-strand válik fizetőssé.

A döntést azzal indokolták, hogy fejlesztésre szorulna a terület, de erre jelenleg nincs pályázati forrás.

Címlapról ajánljuk
Transzplantációs nagyhatalom lehetünk Európában

Transzplantációs nagyhatalom lehetünk Európában

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke szerint növelni kell a szervadományozási hajlandóságot Magyarországon. Berente Judit az InfoRádióban azt mondta: az élődonoros műtétek jól tervezhetők, és az érzelmi kötődés a transzplantáltaknak is fontos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×