eur:
393.7
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Maia Sandu moldovai elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón Chisinauban 2022. november 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Dumitru Doru

Ursula von der Leyen: nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió újévi fogadásán beszélt.

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez - szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép CDU düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

"Ez generációs feladat, amellyel meg kell birkóznunk" - szögezte le a német politikus. Von der Leyen ugyanakkor a német ipar egyik központjának számító Észak-Rajna-Vesztfáliában hangsúlyozta, hogy az éghajlatváltozás elleni küzdelem nem mehet a gazdaság rovására.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a brüsszeli testület vezetője szerint "alábecsülte az ukrajnai nép bátorságát és ellenállóképességét, akárcsak az európaiak összetartását".

"Putyin arra számított, hogy az olaj-, szén-, és földgázfüggőségünk miatt zsarolhat minket", de ezeket a számításokat keresztbe húzta, hogy Németország más országoktól kezdett energiahordozókat beszerezni - hangoztatta von der Leyen.

A kereszténydemokrata politikus szerint Észak-Rajna-Vesztfáliában minden adott ahhoz, hogy a tartomány megerősödve kerüljön ki a tiszta energiára való átállásból.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×