eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Döntött a kormány a népegészségügyi termékadóról, közismert nevén a hamburgeradóról, amelyet szeptembertől vethetnek ki az egészségtelen élelmiszerekre. Ha a parlament megszavazza, szeptember 1-jétől adót kell fizetni azon élelmiszerek után, amelyeknek a fogyasztása bizonyítottan egészségtelen, így a magas cukor-, só-, szénhidrát- vagy koffeintartalmú ételek, italok után. A mintegy 2 kilogrammos hamburgert ábrázoló illusztráció 2011. június 23-án készült, Budapesten.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Hamarabb nyitottak, mint a Meki, most mégis bezár a legendás hamburgerező

December 31-én nyit ki utoljára Tatabánya első hamburgerezője. A két tulajdonos belefáradt a munkába, egyelőre nincs, aki továbbvigye az üzletet.

Csongrádi Endre és felesége 1989-ben nyitotta meg Dixie nevű hamburgerezőjét. Ekkor a városban még nem volt McDonalds, hozzájuk jártak a fiatalok.

Nem volt könnyű meghozni a döntést, de elfáradtunk - mondta a tulajdonos pár a kemma.hu-nak. Első a család, aztán jön az egészség és csak ezt követi a hamburger - fogalmazott Csongrádi Endre.

A döntésbe azonban belejátszott az is, hogy már 1 millió 400 ezer forint lett a villanyszámlájuk.

A riportban felidézik, hogy az 1989-es első nap bevétele 2000 forint volt úgy, hogy akkoriban 34 forint volt egy hamburger. Volt olyan diszkó-szombat, hogy reggel 6-tól éjfélig megállás nélkül dolgoztak. Egy nap alatt megpucoltak 360 kilogramm krumplit, ami 12 zsák. Három sütő ment folyamatosan. Akkor még nem volt pucoló, mindent kézzel kellett csinálni.

Karácsony előtt például 56 liter forró csokoládét adtunk el. A végére azért egy kicsit elfáradtunk és most is ez a helyzet – mesélte Csongrádi Endre.

December 31-én utoljára fordul meg a nyitvatartás tábla a bejárati ajtón és végleg lehúzzák a rolót, de azért reménykednek abban, hogy "sikerül megtalálni azt a célszemélyt, aki tovább élteti majd a hamburgerezőt. Ellenkező esetben eladó sorba kerül a sokat megélt helyiség".

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×