eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 24. szombat Szökőnap
Döntött a kormány a népegészségügyi termékadóról, közismert nevén a hamburgeradóról, amelyet szeptembertől vethetnek ki az egészségtelen élelmiszerekre. Ha a parlament megszavazza, szeptember 1-jétől adót kell fizetni azon élelmiszerek után, amelyeknek a fogyasztása bizonyítottan egészségtelen, így a magas cukor-, só-, szénhidrát- vagy koffeintartalmú ételek, italok után. A mintegy 2 kilogrammos hamburgert ábrázoló illusztráció 2011. június 23-án készült, Budapesten.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Hamarabb nyitottak, mint a Meki, most mégis bezár a legendás hamburgerező

December 31-én nyit ki utoljára Tatabánya első hamburgerezője. A két tulajdonos belefáradt a munkába, egyelőre nincs, aki továbbvigye az üzletet.

Csongrádi Endre és felesége 1989-ben nyitotta meg Dixie nevű hamburgerezőjét. Ekkor a városban még nem volt McDonalds, hozzájuk jártak a fiatalok.

Nem volt könnyű meghozni a döntést, de elfáradtunk - mondta a tulajdonos pár a kemma.hu-nak. Első a család, aztán jön az egészség és csak ezt követi a hamburger - fogalmazott Csongrádi Endre.

A döntésbe azonban belejátszott az is, hogy már 1 millió 400 ezer forint lett a villanyszámlájuk.

A riportban felidézik, hogy az 1989-es első nap bevétele 2000 forint volt úgy, hogy akkoriban 34 forint volt egy hamburger. Volt olyan diszkó-szombat, hogy reggel 6-tól éjfélig megállás nélkül dolgoztak. Egy nap alatt megpucoltak 360 kilogramm krumplit, ami 12 zsák. Három sütő ment folyamatosan. Akkor még nem volt pucoló, mindent kézzel kellett csinálni.

Karácsony előtt például 56 liter forró csokoládét adtunk el. A végére azért egy kicsit elfáradtunk és most is ez a helyzet – mesélte Csongrádi Endre.

December 31-én utoljára fordul meg a nyitvatartás tábla a bejárati ajtón és végleg lehúzzák a rolót, de azért reménykednek abban, hogy "sikerül megtalálni azt a célszemélyt, aki tovább élteti majd a hamburgerezőt. Ellenkező esetben eladó sorba kerül a sokat megélt helyiség".

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×