eur:
393.32
usd:
367.35
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

Bejelentés: ismét kiterjesztették a kamatstopot, fiatalok, családok örülhetnek

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter érkezett a friss hírrel.

Facebook-videóval jelentkezett Nagy Márton kedden, amelyből kiderül, hogy bekerül a kamatsapka alá a a szabad felhasználású Diákhitel1 is.

Mint mondta, a korábban a szankciós kamatfelár letörése, így a családok és a teljes foglalkoztatás megvédése érdekében vezette be a kormány a kamatstopot a lakossági hitelekre, amit aztán kiterjesztett a kkv szektorra is.

A következő lépésben a kormány a drasztikusan megromlott kamatkörnyezet miatt megvizsgálta a Diákhitelek helyzetét.

"Megállapítottuk, hogy amennyiben a kormány nem intézkedik, úgy a szabadon felhasználható Diákhitel1 kamatát a duplájára, több mint 10 százalékra kellene felemelni. Ezzel több mint 100 ezren kerültek volna nehéz helyzetbe" - indokolta az új lépést a tárcavezető.

Tehát

a Diákhitel1 a rá is kiterjesztett kamatstop révén változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától.

A Képzési Hitel és a Diákhitel2 továbbra is kamatmentesen lesz elérhető a felsőoktatásban tanulóknak.

Nagy Márton megjegyezte: a kamatstop újabb kiterjesztésével már 12-re nő azon intézkedések száma, amellyel a kormány a lakosságot és a vállalkozásokat segíti a szankciós inflációval és az elhibázott brüsszeli szankciók negatív hatásaival szemben.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.

Závecz: a legerősebb a Fidesz, de hat induló is megugorhatja a küszöböt az EP-választáson

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyedének támogatottságára számíthatott; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatásából. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort, a Závecz Research ügyvezetőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×