eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

Bejelentés: ismét kiterjesztették a kamatstopot, fiatalok, családok örülhetnek

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter érkezett a friss hírrel.

Facebook-videóval jelentkezett Nagy Márton kedden, amelyből kiderül, hogy bekerül a kamatsapka alá a a szabad felhasználású Diákhitel1 is.

Mint mondta, a korábban a szankciós kamatfelár letörése, így a családok és a teljes foglalkoztatás megvédése érdekében vezette be a kormány a kamatstopot a lakossági hitelekre, amit aztán kiterjesztett a kkv szektorra is.

A következő lépésben a kormány a drasztikusan megromlott kamatkörnyezet miatt megvizsgálta a Diákhitelek helyzetét.

"Megállapítottuk, hogy amennyiben a kormány nem intézkedik, úgy a szabadon felhasználható Diákhitel1 kamatát a duplájára, több mint 10 százalékra kellene felemelni. Ezzel több mint 100 ezren kerültek volna nehéz helyzetbe" - indokolta az új lépést a tárcavezető.

Tehát

a Diákhitel1 a rá is kiterjesztett kamatstop révén változatlanul 4,99 százalékos kamattal lesz elérhető 2023 januárjától.

A Képzési Hitel és a Diákhitel2 továbbra is kamatmentesen lesz elérhető a felsőoktatásban tanulóknak.

Nagy Márton megjegyezte: a kamatstop újabb kiterjesztésével már 12-re nő azon intézkedések száma, amellyel a kormány a lakosságot és a vállalkozásokat segíti a szankciós inflációval és az elhibázott brüsszeli szankciók negatív hatásaival szemben.

Címlapról ajánljuk
Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Marco Rossi: Egy hajóban evezünk

Este kilenctől Stuttgartban, Skócia ellen játssza harmadik csoportmérkőzését a magyar válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon. A továbbjutási remények csak győzelemmel éltethetők tovább. De mire lehet számítani Marco Rossi válogatottjától második stuttgarti mérkőzésén?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×