eur:
392.85
usd:
366.71
bux:
66235.51
2024. április 25. csütörtök Márk
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart az EU-tagországok külügyminisztereinek az ukrán válságról folytatott tanácskozása után Brüsszelben 2022. február 22-én. Von der Leyen bejelentette, hogy az EU tagországai megállapodtak az Oroszország elleni új szankciókról, amelynek értelmében megtiltják a kereskedelmet a két szakadár régió, Donyeck, Luhanszk, valamint az EU között, és korlátozzák Oroszország hozzáférését az EU tőke- és pénzügyi piacaihoz és szolgáltatásaihoz.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters Pool/Johanna Geron

Esett, majd kelt a forint, 7,5 milliárd eurót tartana vissza Magyarországtól az Európai Bizottság

A testület elégedetlen a magyar kormánynak a korrupció visszaszorítására tett intézkedéseivel. Egy frissen kinevezett személlyel kapcsolatban is kifogások vannak.

Az Európai Bizottság azt javasolja a tagállamokat tömörítő Tanácsnak, hogy függesszenek fel 7,5 milliárd eurónyi felzárkóztatási forrást Magyarország felé - írja a Portfolio egy német lapra hivatkozva.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung állítólag minderről megbízható bizottsági forrásokból értesült. A lap úgy tudja, hogy tegnap Ursula von der Leyen bizottsági elnök már tájékoztatta is az Európai Parlament frakcióvezetőit.

Az összeállítás szerint a magyar kormány által tett 17 korrupcióellenes és közbeszerzési vállalás eddigi teljesítésével elégedetlen a bizottság, nem tetszik nekik például az Integritás Hatóság (korrupcióellenes szervezet) egyik alelnökének, Holbusz Timeának a személye sem. Ő eddig a kormány kötelékében dolgozott, az Európai Uniós Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság Különleges Vizsgálatokért Felelős Igazgatóságát vezette - adott pár nappal ezelőtt átfogó képet a hatóság embereiről a Telex.

A hír közzététele után a forint árfolyama gyengült, de azóta a veszteség felét már ledolgozta. Délután, 16:30-kor a 408-as szinten állt a forint-euró árfolyam.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×