eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma
Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatót tart a kistelepülési üzletek támogatásának menetéről, az egyedi kérelmek benyújtásának határidejéről a Miniszterelnökségen 2021. április 12-én. E naptól lehet pályázni arra a 48 milliárd forintra, amellyel a kormány támogatja kistelepülési boltok létesítését, fejlesztését a Magyar falu program részekén.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„A szükség idején is felelős vezetőnek kell lenni”

A Magyar falu program a következő évben is folytatódni fog – jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Győrsövényházon, ahol átadták a program részeként felújított Kossuth Lajos utcát.

Gyopáros Alpár – aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is – elmondta, amikor a nyáron a parlament elfogadta a jövő évi központi költségvetésről szóló törvényt, akkor „határozottan döntött úgy, hogy még ha szűkösebb forrástömeggel is, de folytatni fogja a Magyar falu programot a kormány”.

Hozzátette: nemcsak akkor kell felelős vezetőnek lenni, amikor a bőség időszaka van, hanem akkor is, amikor a szükség időszaka. Most a szükség időszakát éljük, és lehetséges, hogy ez jó ideig eltart – fogalmazott.

Kiemelte: fontos, hogy a kontinensen minél előbb béke legyen, mert közvetetten a magyar embereket is sújtják a háború és az arra adott jó vagy rossz válaszok következményei.

Gyopáros Alpár közlése szerint a győrsövényházi önkormányzat és civil szervezetek az elmúlt három évben több mint 167 millió forint támogatást nyertek el fejlesztésekre. Egyebek mellett megújult az orvosi rendelő, modern eszközökkel szerelték fel, felújították az óvodát és az udvarát, kommunális eszközt és egy falubuszt is beszereztek – sorolta.

Emlékeztetett, a tóközi település tavaly bekerült a falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) igénybevételére jogosult települések körébe, ami azért fontos, mert így a községben is arra tudják ösztönözni a fiatalokat, hogy helyben maradjanak.

Hokstok Imre (független), a település polgármestere a Kossuth Lajos utca felújításáról elmondta, hogy a Magyar falu programból 45 millió forint támogatást kapott a település, amelyhez 700 ezer forint önerőt tettek. Nemcsak az útburkolat újult meg, hanem a járda is, emellett vízelvezető árok is létesült.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×