eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszédet mond az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán a budapesti Marriott Hotelben 2022. július 11-én. Palkovics László kijelentette, hogy a magyar kormány és az ipar szereplőinek kapcsolata magas szintű, és ezt a kiváló együttműködést a jövőben is folytatják.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Alternatív fűtési módok: fontos feladat előtt Palkovics László – itt a határozat

Szakértői munkacsoport határozza meg, milyen sorrendben, hova lehet konténerkazánt telepíteni.

Megjelent a kormányhatározat a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésének biztosításához szükséges intézkedésekről – szúrta ki a 24.hu.

Mint az a Magyar Közlönyben olvasható, a magyar energiaellátás biztonsága és az energiaárak elviselhető szinten tartása érdekében gyors, hatékony kormányzati intézkedések szükségesek. Ennek része a köznevelési és más állami épületek alternatív fűtési módokra való áttérésének biztosítása, amit a kormány hosszabb távon magyar gyártó bevonásával képzeli el.

A határozat alapján a technológiai és ipari miniszternek kell gondoskodnia 400 darab konténerkazán beszerzéséről és üzembe helyezéséről a magyarországi közintézményeknél. Palkovics László feladata lesz, hogy a hazai gyártókapacitás kialakításának támogatása érdekében

35 százalékos támogatási intenzitásnak megfelelő 1 000 000 000 forint vissza nem térítendő állami támogatást nyújtson,

támogatói okirat alapján.

Az ipari és belügyminiszternek azonnal létre kell hoznia egy szakértői munkacsoportot, ami pontosan meghatározza, milyen sorrendben, mely intézményekhez lehet konténerkazánokat telepíteni.

A lap felidézi, korábban az ipari miniszter úgy fogalmazott, a konténerkazánokkal csökkenthető a földgázfelhasználás, hamar telepíthetőek az épületek mellé, és így meleg vízzel lehet az épületet fűteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×