eur:
393.22
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szabályos parkolásra figyelmeztető tábla Budapest belvárosában
Nyitókép: Forrás: BKK

Nagyon átalakul a parkolási rendszer Budapesten - íme a térkép és az időkorlátok

Egységes parkolási rendszert vezetne be a Fővárosi Önkormányzat. Ha a javaslatot a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén támogatja, az új egységes parkolási rendszer szeptember 5-én lép életbe Budapesten.

A Főpolgármesteri Hivatal azt közölte, hogy "a jelenlegi bonyolult, átláthatatlan", 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, négy zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezetne be a Fővárosi Önkormányzat. Az egységes rendszer célja, hogy az autóval közlekedők könnyen értelmezhető zónarendszert használhassanak, az egységes rendszerhez megújuló információs rendszer is tartozik majd.

Azt írták: az új zónarendszerhez illeszkedő új díjazás a közterületi parkolóhelyek esetében "az autók gyorsabb cserélődését, így a parkolóhelyek jobb kihasználását célozza".

Az új rendszerben ezzel kell számolni:

  • A zóna: 600 forint, 8.00-22.00, max 3 óra
  • B zóna: 450 forint, 8.00-20.00, max 3 óra
  • C zóna: 300 forint, 8.00-18.00, max 3 óra
  • D zóna: 200 forint, 8.00-18.00, időtartam-korlátozás nélkül

Az új zónák közötti határokról a kerületek javaslata alapján a Fővárosi Közgyűlés dönt soron következő, szerdai ülésén.

Forrás: budapest.hu
Forrás: budapest.hu

A Főpolgármesteri Hivatal szerint az új, egységes parkolási rendszerhez illeszkedő parkolási díjak, valamint a háromórás időtartam-korlátozás kiterjesztése a közterületi parkolóhelyek gyorsabb cserélődését ösztönzi.

"Ezzel elérhető, hogy az utcai parkolóhelyek elsősorban a gyors, rövid időtartamú parkolási igényeket szolgálják, ezzel javítva ezeknek a parkolóhelyeknek a hatékonyságát" - fogalmaztak.

Kitértek arra is, hogy a Fővárosi Önkormányzat "pénzügyi nehézségei ellenére is folyamatosan dolgozik a budapesti úthálózat megújításán". Idén is számos útfelújítási projekt zajlik, így többek között megújult a zuglói Róna utca burkolata egy szakaszon, hamarosan elkészül a Hungária körút egy szakaszának és az Október huszonharmadika utca burkolatának felújítása, és nemsokára indulhat többek az újpalotai Erdőkerülő utca és Zsókavár utca felújítása is - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×