INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

ksh

munkavállalás

külföldi munkavállalás

ingázás

Ismét fellendülőben a külföldi munkavállalás

Ismét fellendülőben a külföldi munkavállalás

Infostart

Vége a Covid miatti félelemnek, újra megindultak a magyar munkavállalók a KSH adatai szerint.

Májusban újra 100 ezer fő felett volt azoknak a magyaroknak a száma, akik átmenetileg külföldön dolgoznak. A Covid időszakában érdemben kevesebben vállaltak külföldön munkát, az elmúlt hónapokban azonban ismét megindultak a magyarok külföldre – írja a Portfolio.

Az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedik a külföldön dolgozó magyarok száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján. Májusban már 101 ezer magyar volt, akinek még van hazai lakcíme, de külföldön dolgozik.

A koronavírus-járvány előtt ennél is több magyar dolgozott átmenetileg külföldön, ám a válság mélypontján 70-80 ezerre csökkent a számuk. Innen indult növekedésnek a létszám, amely most újra elérte a 100 ezer főt. A 3 havi mozgóátlag is emelkedő trendet mutat. Március és május között 96 ezer magyar dolgozott külföldön, amely 18 ezer fős növekedést jelent éves összevetésben.

A nyári időszakban a szezonális munkák felfutásával tovább emelkedhet a Nyugat-Európában dolgozó magyarok száma. A portál emlékeztet, hogy a KSH adatai nem tartalmazzák azt a több százezer magyart, akik végleg elköltöztek az országból, csak azokat, akik ingáznak, illetve a családjuk itthon él.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018