eur:
393.06
usd:
366.87
bux:
66548.58
2024. április 25. csütörtök Márk
Energy Crisis. Gasoline Shortage. Gas And Oil Concept. Young Adult Man Trying To Refuel Car And Opening Metal Canister At The Local Petrol Station. Real Life, Real People, Ambient Light
Nyitókép: Elena Popova/Getty Images

Kilőtt a hazai üzemanyag-fogyasztás

Másfélszer annyit tankoltunk, mint tavaly ilyenkor. A kiskereskedelmi forgalom volumne 16,2 százalékkal nőtt egy év alatt.

Márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene – a jelentős bázishatás eredményeként – 16,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 0,2 százalékkal nagyobb, azaz lényegében a tavaly márciusival megegyező volt a forgalom.

A nem élelmiszer-kiskereskedelemben 29,7 százalékkal nőtt az eladások volumene. Ezen belül a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 320,4 százalékkal, vagyis több mint négyszeresére, a használtcikk-üzletekben 238,7 százalékkal háromszorosára, a bútor-, műszakicikk-üzletekben 75,3 százalékkal nőtt az értékesítés, amiben jelentősen közre játszott a tavaly márciusi alacsony bázis is.

Az üzemanyag-kiskereskedelemben – a hó közepi ünnephez kapcsolódó többletvásárlások miatt – 51,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene az előző év azonos időszakihoz viszonyítva.

Az első negyedévben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adata szerint 10,5, a naptárhatástól megtisztítva 10,3 százalékkal nagyobb volt, mint a múlt év azonos időszakában.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×