eur:
392.84
usd:
366.55
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
view of the sunset at lake Balaton in Hungary
Nyitókép: LIstvan/Getty Images

Kiderült, hogy tervezi a magyar az idei vakációszezont – felmérés

A magyarok csaknem 60 százaléka az idén szinte biztosan eltölt néhány napot egy belföldi nyaralóhelyen, 47 százalékuk pedig biztosan nem lépi át a határt a nyári hónapokban – derül ki a Generali Biztosító reprezenatítv felméréséből.

Az idén március végén, április elején készült kutatásban, amelybe 1000 embert vontak be, azt vizsgálták, mit tervez a lakosság az idei vakációszezonra.

A felmérés szerint csupán a magyarok ötöde szeretne meglátogatni külföldi és magyarországi úticélokat is a szünidő alatt.

A közlemény szerint mindez azt mutatja, hogy

a legtöbben nem kockáztatják meg a nagyobb utakat az újra és újra felbukkanó koronavírus, valamint a háború árnyékában.

Arra is rámutattak, hogy a külföldi nyaralást tervezők között jelentősen felülreprezentáltak a Budapesten és a nagyobb városokban élők, valamint a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, ami arra utal, hogy az úticélok kiválasztásában döntő szerepet játszanak az anyagi lehetőségek.

A korosztályok közül a 30 év alatti fiatalok körében a legkiugróbb az utazási kedv, őket az 50-es, 60-as éveikben járók követik.

Az életkor a nyaralóhely kiválasztásánál is jelentős szempontnak bizonyul, hiszen míg az idősebbek elsősorban a nyugalmasabb fürdőhelyeket és wellness-létesítményeket keresik, addig a legfiatalabbak a mozgalmas, kulináris élményeket kínáló helyeket, például a borvidékeket, a 30-39 éves korosztály pedig a gyermekbarát környezetet.

A közlemény idézte Szikszai Józsefet, a Generali kárrendezési vezetőjét, aki elmondta: összességében továbbra is a Balaton a legnépszerűbb magyarországi turisztikai célpont, ha nyaralóhelyet kell választani, akkor a magyarok 36 százalékának azonnal a magyar tenger jut eszébe. Ugyanakkor a megkérdezettek 15 százaléka szerint mindegy is, hogy hová jut el az idei vakációszezonban,

az egyetlen szempont a kedvező árfekvés.

A Generali kutatásából az is kiderült, hogy a válaszadók 82 százaléka a saját és családjuk egészségét veszélyeztető hirtelen megbetegedésektől és balesetektől tart leginkább, ezt követi a különböző nagyértékű tárgyak vagy készpénz eltűnése és a lopások. A válaszadók 59 százaléka szerint pedig kifejezetten nagyot ront az üdülés élvezeti értékén, ha megérkezéskor csalódnak a szálláshelyben.

A Generali globális biztosító és alapkezelő vállalat, amely 50 országban működik, teljes díjbevétele 2021-ben 75,5 milliárd eurót tett ki.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×