eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Rákapott a nemzetközi befektetővilág a magyar ingatlanra

Egy év alatt több mint ötödével bővült a beruházás a szektorban.

Erőteljesen élénkült a magyar ingatlanbefektetési piac 2021-ben, a befektetések volumene eléri az 1,23 milliárd eurót, ami 21 százalékos növekedés az előző évhez képest - közölte legfrissebb kutatása alapján a CBRE.

A nemzetközi ingatlantanácsadó összefoglalója alapján továbbra is az irodai szegmens a legnépszerűbb, ami a teljes befektetési volumen mintegy 80 százalékát teszi ki, ezt az ipari ingatlanok követik az évi volumen mintegy 12 százalékával.

A hazai befektetők megőrizték vezető szerepüket, a teljes volumen 70 százalékában érintett magyar befektető. A fennmaradó tranzakciók nyugat-európai és regionális vásárlók között oszlottak el.

A CBRE előrejelzése szerint 2022-ben az összesített európai kereskedelmi ingatlanbefektetések növekedése elérheti az 5 százalékot, ami a világjárvány előtti értékekhez közelít. A lakossági és logisztikai ingatlanok iránti kereslet várhatóan továbbra is erős marad, a bérlői igény és a kiemelt ingatlanok korlátozott készlete pedig élénkíti az irodák iránti befektetői keresletet.

A budapesti irodafejlesztések elmaradnak a várakozásoktól, az idei 101 ezer négyzetméteres terület 2020-hoz képest 56 százalékos visszaesést jelent. Jövőre a fejlesztések nagysága az előrejelzések szerint 243 ezer négyzetméter lesz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×