eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Takarékbank neve és logója, valamint egy plüssméhecske a pénzintézet ideiglenes székházában, a budapesti Margit Házban, a II. kerületi Tölgyfa utcában.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nemzetközi díjat nyert a Takarékbank zöld kezdeményezése

A Magyar Bankholding-tagbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya nyerte el a Nemzetközi PR Szövetség (IPRA) díját az éghajlatváltozás és annak hatásai elleni sürgős fellépést elismerő kategóriában.

A Magyar Bankholding tagbankja, a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kezdeményezését az éghajlatváltozás és annak hatásai elleni sürgős fellépés támogatása kategóriában díjazta a Nemzetközi PR Szövetség (IPRA). A kampányt ezen felül a négy legjobb kelet-európai kampány közé is beválasztották. A projektet a Takarékbank az Agrármarketing Centrummal és az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel közösen indította, a tervezésért és a program sikeres lebonyolításáért a Pressinform PR-ügynökség és a Pannon Értéktár felelt.

A Takarékbank célja egy olyan komplex fenntarthatósági projekt megvalósítása volt, amely illeszkedik a pénzintézet alaptevékenységéhez és kapcsolódik a vidéki-agrár fókuszhoz, egyúttal megszólítva a városi fiatalokat is. A Tehetsz méh többet! kampány az egyik legfontosabb, mégis kevéssé ismert globális problémára, az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet betöltő méhekre és az azokat fenyegető kipusztulásra hívja fel a figyelmet. A program célja emellett, hogy javítsa a mintegy húszezer család megélhetését biztosító méhészeti ágazat versenyképességét, illetve ösztönözze a hazai mézfogyasztást és ezáltal segítse az emberek egészségének védelmét.

A kezdeményezés az elmúlt időszakban több rangos elismerést is elnyert, többek között a CSR Hungary 2021 Legjobb környezeti felelősségvállalásáért járó díját, a Trade Magazin fenntarthatósági különdíját, valamint a CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíját.

A Magyar Bankholding üzleti stratégiájában kiemelt figyelmet kapnak a fenntarthatósági célok és megoldások. A bankcsoport tagbankja, a Takarékbank a programhoz szorosan kapcsolódva vezette be a magyarországi pénzügyi piacról addig hiányzó, fenntartható lakossági számlacsomagot, amely az elektronikus bankolást helyezi előtérbe, és amelyhez újrahasznosított anyagból készült bankkártya is társul.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×