eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Piltner Péter
Nyitókép: Piltner Péter

Rangos nemzetközi díjat nyert egy magyar program

Az indoklás szerint a „Tehetsz méh többet!” kezdeményezés elősegíti az éhezés megszüntetését és a szárazföldi ökoszisztémák védelmét.

Először nyerte el magyar program a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat a Golden World Awards versenyen, és lett 2023-ban az ENSZ fenntartható fejlődési céljait legjobban támogató edukációs kampány a világon – közölte a programot életre hívó Pressinform kommunikációs ügynökség.

A barcelonai gálán a „Tehetsz méh többet!” kezdeményezést díjazták, amely Magyarország legnagyobb beporzóvédő programja.

Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a méhek és más beporzók tömeges pusztulására, egyben javítsa a húszezer magyar család megélhetését biztosító méhészeti ágazat helyzetét, és ösztönözze a hazai mézfogyasztást.

A Nemzetközi PR Szövetség szakmai zsűrije több száz pályázat közül ítélte oda a magyar programnak a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat. Ezt az egyik legnagyobb presztízsű szakmai elismerést az a pályázat kaphatja, amely a leginkább elősegíti az ENSZ fenntartható fejlődési céljait. Az indoklás szerint a „Tehetsz méh többet!” két globális célkitűzés megvalósítását is elősegíti:

  • az éhezés megszüntetését,
  • valamint a szárazföldi ökoszisztémák védelmét.

A Golden World Awards barcelonai gáláján 38 kategóriában jutalmazták a kampányokat.

A „Tehetsz méh többet!” díjat kapott az IPRA 2021-es regionális Golden World Awards versenyén, és beválasztották az év négy legjobb kelet-európai programja közé. Egyik eleme a Zümmögés a múzeumban elnevezésű kiállítás, amely 2022-ben nyílt meg a Magyar Természettudományi Múzeumban. A programot a Pressinform a Pannon Értéktár, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Magyar Természettudományi Múzeum megbízásából szervezi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×