eur:
393.24
usd:
366.96
bux:
66508.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatót tart a Pénzügyminisztériumban Magyarország idei helyezéséről az IMD globális versenyképességi rangsorában 2021. június 17-én. Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban. Az IMD versenyképességi évkönyv 63 országot felsoroló rangsorában Magyarország így a 42.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Varga Mihály: Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentése jöhet

Kezdődik az adócsökkentési törvényjavaslat vitája a parlamentben.

Szerdán kezdődik a Parlamentben a 750 milliárd forintos adócsökkentési törvényjavaslat vitája, ha elfogadják a javaslatot Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentését hajthatja végre a kormány 2022-ben - mondta a pénzügyminiszter.

Varga Mihály a közösségi oldalára feltöltött videóban hangsúlyozta, a korábban már elfogadott döntésekkel együtt 1500 milliárd forint adócsökkentést hajthatnak végre.

Kifejtette, a jövő év elején majdnem kétmillió gyermeket nevelő szülőnek adja vissza a kormány az idén befizetett adót, hatszázmilliárd forint értékben. A 25 év alattiak adómentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál. Harmadrészt pedig a kormány vállalta, hogy ha a munkáltatók 200 ezer forintra emelik a minimálbért, csökkenti a munkát terhelő adókat. A kormány betartva a megállapodás rá eső részét, 750 milliárd forintos adócsökkentésről döntött. A munkáltatói adók 4 százalékponttal mérséklődnek, míg a kisvállalati adó 1 százalékponttal, és továbbra is legfeljebb 1 százalék lehet a kisvállalkozások iparűzési adója - sorolta Varga Mihály.

"Bízom abban, hogy a 750 milliárd forintnyi adócsökkentésről szóló törvényjavaslatot minden képviselőtársam megszavazza, ugyanis az adók csökkentése teszi lehetővé a magasabb minimálbér kigazdálkodását a magyar vállalkozások számára" - fogalmazott a pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

Jó dolog a digitalizáció, de a bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása pont annyi, mint Izraelé

A digitalizáció jó dolog, de vannak árnyoldalai is. A bitcoinbányászat éves CO2-kibocsátása például megegyezik Izrael éves kibocsátásával. A 15 GB ingyenes e-mail tárhely egy éves fenntartása annyi kibocsátással jár, mint egy Budapest-Siófok autóút – mondta el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Dömötör Tibor, a Mikrum CIO-ja. A szakember előadásában a fenntartható vállalati szoftverek fontosságára hívta fel a figyelmet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×