eur:
394.29
usd:
370.47
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) neve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi székházán Budapesten 2013. október 1-jén. Szeptember 16-án Országgyűlés elfogadta az MNB-ről szóló törvényt, amely összevonja a jegybankot és a PSZÁF-ot, ez utóbbi megszüntetésével.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Máris itt a jegybank újabb kamatemelése

Az irányadó kamat 2,9 százalékra emelkedik most, emellett hirdet meg egyhetes betéti tendert az MNB, ez 40 bázispontos emelést jelent.

2,9 százalékos kamat mellett hirdet meg egyhetes betéti tendert csütörtökön az MNB, ez újabb 40 bázispontos emelést jelent az irányadó kamatban a múlt heti 70 bázispontos szigorítás után - írja a Portfolio jegybenki közlésre támaszkodva.

A mostani lépéssel együtt másfél hét alatt összesen már 110 bázisponttal emelkedett az irányadó kamat Magyarországon.

A jegybank a múlt kedden jelezte, hogy egyrészt 30 bázisponttal megemeli az alapkamatot, másrészt ismét elválasztja azt az egyhetes betéti rátától. Így az egyhetes kamat lett az irányadó, amit aztán múlt csütörtökön újabb 40 bázisponttal megemeltek.

Délután háromkor újabb bejelentést tehet a jegybank.

A döntéssel a régióban a magyar lesz a legmagasabb irányadó kamat, a cseh az "ezüstérmes" 2,75 százalékkal. A lengyel 1,25-ön áll.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×