eur:
394.3
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Interior of cozy restaurant. Contemporary design in loft style, modern dining place and bar counter, copy space
Nyitókép: Prostock-Studio/Getty Images

Bajban a vendéglátósok, a karácsonyi partikat is elviszi a negyedik hullám

Sorra mondják le az évzáró partikat, a vendéglátósok abban reménykednek, hogy a decembert megússzák teljes lezárás nélkül – mondta a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Fantasztikus szeptember és egy remekül indult október után néhány hete, nagyjából október második felében kezdődött és mostanra kulminált a karácsonyi ügyfél- és dolgozói partik lemondási hulláma. Van olyan rendezvényhelyszín, ahol október végére betelt az év végi naptár, miután 25 céges fogadás megtartására készültek, ezt a hetet azonban már úgy kezdték, hogy egy kivételével az összes megrendelő visszalépett – mondta a vg.hu-nak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke.

A multinacionális nagyvállalatok nem is kértek ajánlatokat, az állami és a magáncégek, a kisebb és közepes vállalkozások még lebegtetik a megrendeléseket, de a vendéglátósok egyre inkább reményvesztettek, mert pillanatokon belül szinte lenullázódik az idei céges rendezvénypiac, pedig az idei forgalom akár 30-40 százalékát hozhatták volna a karácsonyi partik.

A vendéglátós ipartestület elnöke szerint minden hírre gyorsan reagál a piac, ahogy emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy kezdett emelkedni a lemondott rendezvényeké is. Tovább nőhet azoknak a vendéglátósoknak a száma, akik bedobják a törölközőt, hiszen reménykedni sem nagyon tudnak miben, a karácsonyi és szilveszteri forgalom után májusig általában nagyjából holtszezon van.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×