eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/4iG

A 4iG megveszi a montenegrói Telenort

Megkötötte a Telenor Montenegro megvásárlásról szóló az adásvételi szerződést a 4iG Montenegro - közölte az anyavállalat a Budapesti értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tranzakció a versenyjogi eljárás eredményétől függően az év végéig zárulhat le. Az adásvétel értékét a 4iG és a korábbi tulajdonos, a PPF TMT Bidco 1 B.V. nem hozta nyilvánosságra.

A közlemény szerint a Telenor Montenegro a balkáni ország piacvezetője a mobilszolgáltatásban 44 millió eurós árbevétellel. A 413 ezer előfizetővel és 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősítheti - írták.

A 4iG júliusban jelentette be az előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást a Telenor Montenegro megvásárlásáról. A társaság 2018-ban került a térség több mobilszolgáltatóval együtt a cseh hátterű befektetési társaság, a PPF Group tulajdonába.

Akkori közleményében a 4iG kifejtette, hogy jelentős növekedési lehetőségeket látnak a Nyugat-Balkánon, ezért szeretnék erősíteni a jelenlétüket a térségben. Szeptemberben a belgrádi központú TeleGroup informatikai és hálózatfejlesztő vállalatcsoport 70 százalékos, többségi tulajdonának megvásárlásáról kötöttek előzetes megállapodást.

A 4iG Montenegro tulajdonosa, a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényeinek árfolyama egy éven belül 488 és 1134 forint között változott, kedden 910 forinton zárt. A vállalat 2020-ban 3,4 milliárd forintos adózott eredménnyel, és 57,3 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárt.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×