eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Keszthely látképe, a parton Hullám, a Balaton és a Helikon (b-j) szállóval 2020. február 15-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Nem a mostani tűnik a legjobb pillanatnak balatoni nyaralót venni

Nem tapasztalható áresés a közvetlen tóparti ingatlanoknál, sőt ezek négyzetméterára emelkedett.

Jelentősen emelkedett a téglalakások ára Keszthelyen, a panellakásoknál azonban visszaesés tapasztalható. Hévízen is mélyen a pénztárcába kell nyúlniuk az ingatlanvásárlóknak – írja a Magyar Nemzet a térség helyzetét jól ismerő ingatlanszakértőkre hivatkozva.

Nem tapasztalható áresés a közvetlen tóparti ingatlanoknál, sőt ezek négyzetméterára egy év alatt öt százalékkal emelkedett.

Az Ingatlannet.hu elemzéséből kiderült: Keszthelyen a családi házak átlagára 320 ezer forint, a panellakásoké 350 ezer forint négyzetméterenként, az új építésű ingatlanoké idén őszre 600-700 ezer forintra nőtt. Hévízen a belvárostól, illetve a sétálóutcától való távolság is jelentősen befolyásolja a lakásárakat. A családi házak négyzetméterára itt 320, a panellakásoké 350 ezer forint.

A nagyon keresett, kis méretű, új apartmanok ára a harmincmillió forintot is eléri Hévízen

– tudta meg a lap a Hévízi Szobakiadók Egyesületének elnökétől. Egy átlagos állapotú 10-11 szobás panzióhoz 400-500 millió forintért juthat hozzá egy, a szálláshelykiadásból jó üzletet remélő vállalkozó. Szakemberek szerint hamarosan a családi otthonteremtési kedvezmény is befolyásolja majd a nyugat-balatoni kisrégió két városában az ingatlanárakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×