eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Balog Ádám, az MKB Bank közelmúltban kinevezett elnök-vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke az MKB budapesti székházában 2015. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Távozik az MKB Banktól Balog Ádám

A bank közgyűlése december 14-én választhat új vezérigazgatót.

Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója 2020. december 31. napi hatállyal – illetve ha eddig az időpontig a bank közgyűlése által megválasztásra kerülő új igazgatósági elnök megválasztása nem hatályosul, úgy a Kibocsátó közgyűlése által megválasztásra kerülő új igazgatósági elnök tisztsége kezdőnapjával, de legkésőbb 2021. március 1-ig – lemond a társaságnál betöltött igazgatósági tagságáról és igazgatósági elnöki tisztségéről.

A lemondás hatályosulásának napjával Balog Ádám munkaviszonya is megszűnik a banknál – közölték.

Az MKB Bank arról is tájékoztatást adott, hogy december 14-re rendkívüli közgyűlést hív össze, amelyen dönthetnek a vezérigazgató munkaszerződéséről, az új vezérigazgató kinevezéséről, a vezető tisztségviselők megválasztáséról és az igazgatóság elnökének személyéről.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×