eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Ez a munkavállalói korosztály sínyli meg a leginkább a járványhelyzetet

Az 50 év fölötti munkavállalók a koronavírus-járvány miatti állásvesztést követően alig találnak munkát.

A Scale Research Bankindex 18 és 69 év közötti magyarokat keresett és készített reprezentatív jelentést arról, hogyan érintette őket a koronavírus-járvány jövedelemszempontból.

Mint a Portfolio szemléjéből kiderül, különösen a 30-49 évesek és az alacsony végzettségűek jártak rosszul, de a felnőtt aktív lakosság harmadáról (38 százalék, 2,5 millió ember) elmondható, hogy jövedelmileg rosszul érintette a leállás, minden tizedik ember pedig az állását is elvesztette, igaz, többségük azóta már újra dolgozik. Állásukat a 40–59 évesek veszítették el a legnagyobb arányban.

Az aktív korú lakosság 18 százalékának csökkent munkahelyén az elvégzendő munka mennyisége, az

aktív dolgozók közül minden negyedik embernek, a nettó munkabér pedig a lakosság 15 százalékánál csökkent, ez az aktív dolgozók körében 23 százalék.

A dolgozók kis töredékének csökkent a cafeteriajuttatása a járvány miatt, de a szerződéses munkaórák száma sem sokaknál csökkent.

Állást jelenleg a lakosság 4 százaléka keres kizárólag a koronavírus miatt. Az 50 évnél idősebb munkakeresők sajnos kevésbé voltak sikeresek az állástalálásban, kisebb arányban tudtak eddig újra elhelyezkedni, mint a fiatalabb sorstársaik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×