eur:
393.77
usd:
369.14
bux:
65747.29
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Immáron másfél millió Audit köszönhet a világ Győrnek – videó

Az Audi Hungariánál legördült a gyártósorról a másfél milliomodik autó, egy gyöngyházfényű, sötétburgundi színű Audi Q3 Sportback MHEV, amely hamarosan megérkezik Németországba új tulajdonosához. A mild-hibrid technológiával felszerelt autó 1,5-literes TFSI motorja szintén Győrben készült.

„Büszke vagyok járműgyártásunk elmúlt 22 évére. 1998-ban egy kis léptékű járműösszeszereléssel indultunk, majd 2013-ban a teljes gyártási mélységet lefedő járműgyárunk megnyitásával a konszern egyik meghatározó gyártótelephelye lettünk a motorgyártás mellett a járműgyártás tekintetében is” – fogalmazott az esemény alkalmából Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

„Az Audi Hungaria az elmúlt években gyártótelephelyből egy komplex vállalattá fejlődött, ahol a termelés, a fejlesztés, a szerszámgyártás és a konszernszintű beszerzés is jelen van, valamint számos termék gyártását illetően világszintű vezető szereppel bírunk. Mára másfél millió győri autó közlekedik a világ útjain. Motivált csapatunkkal készen állunk a következő másfél millió autó gyártására is” – tette hozzá.

A konszern kiemeli, már öt évvel a vállalat alapítása után, 1998-ban bővítette az Audi Hungaria motorgyártó tevékenységét járműgyártással. Az első, kizárólag Győrben készült modell, az Audi TT Coupé volt, amelyet az évek során további modellek, mint például az Audi A3, RS 3 és A3 Cabriolet követtek.

Jelenleg az Audi Hungaria több mint 12 ezer munkatársat foglalkoztat. Közülük 5 000-nél is több kolléga gyártja az Audi TT Coupé, TT Roadster, valamint az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket. A Győrben készülő modellek világszerte több mint 90 országba jutnak el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×