eur:
394.73
usd:
370.57
bux:
65346.42
2024. április 19. péntek Emma
A 2020. április 28-án közreadott légifelvételen az easyJet, a Ryanair és a Lufthansa légitársaságok repülőgépei a berlini Schönefeld repülőtéren április 23-án. A légitársaságok a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt nem indítják járataikat.
Nyitókép: MTI/EPA/Oliver Lang

Mentőövet kapnak a kormánytól a légitársaságok is

Adókönnyítésről van szó - a veszélyhelyzet lejártán is túl.

A péntek esti Magyar Közlönyből szúrta ki a Portfolio, hogy adókedvezményt kapnak mindazok a légicégek, amelyeknél az átlagos állományi létszám a veszélyhelyzet kihirdetését megelőző 12 hónapban legalább 10 fő volt.

További feltétel még, hogy a koronavírus-járvány miatt az értékesítés nettó árbevétele a 2020. április 1. és 2020. május 31. közötti időszakban időarányosan legalább 25 százalékkal esett az első negyedévhez képest.

A segítség pedig a következő:

  • szocho-mentesség
  • szakképzési hozzájárulást nem kell fizetni
  • rehabilitációs hozzájárulás fizetésére kötelezett kifizető a mentesség időszakára arányosan jutó hozzájárulás fizetési kötelezettség alól mentesül

A köztehermentesség májustól év végéig tart, vagy addig a napig, amely a veszélyhelyzet utolsó napi hónapjának vége. A szabály összhangban van az Európai Bizottság járványügyi szabálykönnyítéseivel - szögezi le a közlöny.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×