eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Biztosítási alkusz cégben vett tulajdonrészt a Takarékbank

Huszonöt százalékos tulajdonrészt vásárolt az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonát képező HUNBankbiztosítás Kft.-ben. - közölte az MTB.

A megállapodás értelmében a Takarékbank országos fiókhálózatában a harmadik negyedévben elindul a lakossági, kis- és középvállalati, valamint nagyvállalati biztosítási termékek értékesítése.

A közleményben idézik Vida Józsefet, a Takarékbank elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a megállapodás mérföldkőnek számít a magyarországi bankbiztosítási szektorban, hiszen az eddig megszokott egy bank, egy biztosítós modell helyett az új kezdeményezés több biztosítós értékesítési modellt valósít meg. Ez lehetőséget teremt arra, hogy szeptembertől a biztosítási piac valamennyi szereplőjének termékeiből választhassanak az ügyfelek a Takarékbank fiókhálózatában - tette hozzá.

A Takarék csoport országos lefedettségű, univerzális kereskedelmi bankja a korábbi takarékokat tömörítő Takarékbank Zrt. az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti, 1,1 millió ügyfelet szolgál ki.

Korábbi közlés szerint az MTB 2019-ben 7,2 milliárd forintos nettó kamatbevétel, 6,6 milliárd forintos nettó jutalékbevétel és 13,9 milliárd forint nettó üzleti eredmény mellett 8,3 milliárd forint eredményt ért el, mérlegfőösszege 815 milliárd forint volt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×